Заради коронавируса: В Южен Китай спират да ядат кучета и котки /СНИМКИ...

Заради коронавируса: В Южен Китай спират да ядат кучета и котки /СНИМКИ и ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета и котки. В страната се забранява и търговията с диви животни – смятани за възможен източник на новия коронавирус, предаде БГНЕС. 

Градските власти направиха списък на месото, което може да се яде – свинско, пилешко, говеждо и заешко, както и риба и морски дарове.

„Забраната за консумация на диви животни е често срещана практика в развитите страни и универсално изискване на съвременната цивилизация“, заявиха местните власти.

Учените подозират, че новият вирус е предаден от животно на човек. Градските власти категоризират кучетата и котките като домашни любимци и ще забранят консумацията им. Змии, костенурки и жаби също ще бъдат забранени за консумация, въпреки че са любима храна в някои части на Южен Китай.

В китайския град Юлин всяка година изяждат повече от 10 хиляди кучета и 4000 котки.И това е само по време на кулинарен фестивал,който се провежда 21 до 29 юни.

Фестивалът в Юлин обаче е само върхът на айсберга, когато става въпрос за търговията с кучешко месо. Изчислено е, че 10 милиона кучета се убиват в Китай всяка година за търговията с мръвката.

Според традиция на етническата група „зуханг”, обичаят повелява да се яде ястие, приготвено с кучешко месо, личи и алкохол. Но от няколко години този „фестивал” предизвиква все повече дискусии.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Започват тестове на ваксина срещу коронавирус върху хора /ВИДЕО/

[…] […]