Китайски учени разкриха кое животно пренася коронавируса /ВИДЕО/

Китайски учени разкриха кое животно пренася коронавируса /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Китайски учени смятат, че панголин – люспест бозайник, който се търгува незаконно за люспите и месото, е потенциален междинен гостоприемник, пренасящ новия коронавирус, съобщи Ройтерс.


“Това откритие ще бъде от огромно значение за предотвратяването и контрола на произхода на вируса”, съобщи на сайта си Южнокитайския селскостопански университет, който е провел изследването.

Смята се, че разпространението на коронавируса 2019-nCoV, който вече причини смъртта на над 630 души в Китай, е започнало от животински пазар в град Ухан. Здравни експрети смятат, че вирусът произхожда от прилепи и се е пренесъл върху хора чрез други видове.

Геномът на новия коронавирус, изолиран от панголини, е 99 на сто идентичен с този при хората, съобщи агенция Синхуа.

Това изследване далеч не доказва, че панголините пренасят вируса, каза Дърк Пфайфър, преподавател по ветеринарна медицина в градския университет на Хонконг. “Категорични заключения може да се правят, ако се сравни разпространението на вируса между различни видове въз основа на представителни проби, а тези със сигурност не са”, добави той.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Заради коронавируса: В Южен Китай спират да ядат кучета и котки /ВИДЕО/НА МОРЕТО | Здравното министерство откри телефон за въпроси, свързани с коронавируса Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Здравното министерство откри телефон за въпроси, свързани с коронавируса

[…] от коронавируса вече са 1016, заразените 42 638 Китайски учени разкриха кое животно пренася коронавир… СПОДЕЛИ Facebook Twitter Предишна новинаЕнрике […]

trackback
НА МОРЕТО | Заради коронавируса: В Южен Китай спират да ядат кучета и котки /ВИДЕО/

[…] Китайски учени разкриха кое животно пренася коронавир… […]