Температурите падат, идват дъжд и сняг

Температурите падат, идват дъжд и сняг

СПОДЕЛИ
Снимка:На морето.бг
19.02.2020 г.

В сряда облачността над страната ще е разкъсана до значителна. Привечер на места в Централна и Източна България ще започнат превалявания от дъжд. През нощта валежите ще обхванат и западните райони от страната, като над 1200 м надморска височина ще преминават в сняг. Видимостта ще бъде намалена при валеж и сутринта на места в низини, котловини и около водни басейни, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб, вечерта в източните райони ще се ориентира от изток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 9 и 14 градуса.

20.02.2020 г.

В четвъртък облачността ще е значителна. В цялата страна ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и над 1000-1100 м надморска височина ще преминават в сняг. Видимостта ще бъде намалена при валеж и преди пладне в низини, котловини и около водни басейни, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е от север-северозапад, в източните райони от североизток-изток, слаб до умерен, след пладне умерен и поривист. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

21.02.2020 г.

В петък на места предимно в Централна България и по планините все още ще има слаби валежи от дъжд, а над 1000-1200 м надморска височина – слаб сняг. Видимостта ще бъде намалена при валеж и преди пладне в низини, котловини и около водни басейни, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е от северозапад-север, вечерта от северозапад-запад, слаб до умерен, след пладне – умерен до засилен, поривист. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.

avatar