Линейката на затвора катастрофира, вътре – Ветко и Маринела Арабаджиеви

Линейката на затвора катастрофира, вътре – Ветко и Маринела Арабаджиеви

СПОДЕЛИ

Линейка на съдебната власт, в която като арестанти са пътували Ветко и Маринела Арабаджиеви, е катастрофирала в София.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. “Дондуков” и “Раковски” в София.

Ветко Арабаджиев е с леки наранявания на ръката и е откаран към лечебно заведение. Съпругата му е вдигнала кръвно,съобщи БНТ.

Днес Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха изправени пред Специализирания наказателен съд по дело за данъчни престъпления. На връщане от там са станали участници в катастрофата.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани през март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Вълчо, който впоследствие беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 500 000 лева

Припомняме, че на 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и други петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и пране на пари.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след привличането им към наказателна отговорност.

avatar