Турската армия свали сирийски хеликоптер

Турската армия свали сирийски хеликоптер

СПОДЕЛИ

Сирийски правителствен хеликоптер е бил свален в селски район западно от Алепо в сирийската северозападна провинция Идлиб, съобщи Анадолската агенция, цитирана от Ройтерс и БТА.

Сирийската Обсерватория за човешките права съобщи, че хеликоптерът е бил свален с ракета от турските сили в област Халеб (Алепо се нарича също и Халеб на арабски и арменски – б.р.).

Двамата пилоти на хеликоптера на сирийската армия са загинали, предаде агенция Франс прес, като се позовава на неправителствената организация.

Телата на двамата пилоти са намерени, съобщи на АФП директорът на Обсерваторията. Анкара засега не е коментирала инцидента.

Турската армия изпрати допълнителни подкрепления и оръжия в Идлиб, на южната граница на Турция, за да отблъснат опитите на сирийските правителствени сили да си върнат контрола над последната важна крепост на бунтовниците след близо деветгодишна война. Турският в. “Сабах” писа, че около 400 бойци от специалните части са изпратени на турско-сирийската граница. Според изданието те са разположени в окръг Хатай за по-нататъшна служба на турско-сирийската граница.

Коментари

avatar