Тридневна прогноза за времето 11 – 13 август

Тридневна прогноза за времето 11 – 13 август

СПОДЕЛИ
11.08.2020 г.

Във вторник преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно, с временни увеличения след пладне. Около и след пладне на места в западните планински райони и старопланинската област ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север, слаб до умерен, по Черноморието от югоизток, умерен с пориви до засилен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 29 и 34 градуса.

12.08.2020 г.

В сряда облачността над страната преди пладне ще е незначителна до ясно. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която главно над Западна, Централна Северна България и на места в източните райони, ще има валежи от краткотраен дъжд, временно интензивен и придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, около и след пладне с пориви до засилен. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

13.08.2020 г.

В четвтък преди пладне над страната ще има разкъсана до незначителна облачност, а след пладне по-често значителна. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно над югозападните, планинските и източните райони ще има превалявания от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен, след пладне с пориви до засилен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 27 и 32 градуса.

avatar