Полицейска хроника от Бургас и региона – 11 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 11 август

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби и две ПТП. Образувани са пет бързи производства. Разкрити са 13 престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 10.08.т.г. около 09.30 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение от 25 годишен мъж от Белица за това, че от квартирата му, разположена на ул. «Иглика» в Приморско, е открадната сумата от 270 лв. – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието : това е 19 годишен плевенчанин, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Работата  по случая продължава.

Служители от Районно управление – Айтос установили извършителката на кражбата на златна гривна с тегло около 10 гр., собственост на 56 годишен айтозлия, осъществена на 10.07.т.г. от постройка, разположена във вилна зона «Набожната къща» край Айтос – това е 25 годишна криминално проявена карнобатлийка, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатата гривна. Работата по случая продължава.

На 10.08.т.г. около 14.00 ч. служители от Районно управление – Поморие извършили проверка в дома на 37 годишен помориец, разположен на ул. «Изгрев», като намерили и иззели : 35 пликчета с кристалообразно вещество / амфетамин и метамфетамин/ и 15 саморъчно свити топчета със суха листна маса / марихуана/. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ІІ. ПТП :

На 10.08.т.г. около 08.04 ч. в района срещу бл. 25, вх. 4 в ж.к. «Изгрев», автобус «Соларис», с бургаска регистрация, управляван от 29 годишен бургазлия, при движение на заден ход блъска 75 годишен пешеходец от Бургас, който с охлузване и повърхностна контузна рана на дясната ръка, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 10.08.т.г.  около 10.20 ч. несебърската улица «Крайбрежна», поради движение с несъобразена скорост при ограничена видимост, л.а. «Мазда 2», със софийска регистрация, управляван от 40 годишна софиянка, блъска внезапно излязлото от крайпътните декоративни храсти и неправилно пресичащо пътното платно 12 годишно момиченце от Несебър, което с натъртване в областта на таза и охлузване по краката, без опасност за живота, е откарано в УМБАЛ – Бургас.

avatar