Щабът: Не пътувайте за Благоевград и Търговище /видео/

Щабът: Не пътувайте за Благоевград и Търговище /видео/

СПОДЕЛИ

Министърът на здравеопазването призова да се ограничат пътуванията към областите Търговище и Благоевград, освен ако те не са наложителни. “Там имаме заболеваемост над 120 човека на 100 000, излишното пътуване дотам би довело до разпространяване на болестта и в другите области”, апелира министърът.

Здравната ни система все още има ресурс да се справи с епидемията от коронавирус, но по области вече започва да се усеща претоварване. Причината е неспазването на мерките от всички, обяви в началото на редовния седмичен брифинг в Министерството на здравеопазването министърът проф. Костадин Ангелов.

“Виждаме разколебаване у хората по отношение на дисциплината около COVID-19. Числата, които наблюдаваме, показват покачване на заболелите”, заяви министърът и подчерта, че не всички спазват мерките такива, каквито са разписани: носене на маски назакрито, проветряване на помещенията, спазване на дистанция, дисциплина.

Тъй като наблюдаваме липса на дисциплина, ние ще завишим контрола, съобщи той. Полицията и институциите ще извършват денонощен контрол за спазването на противоепидемиологичните мерки.

“Органите на РЗИ и полицията ще осъществяват ежедневен и нощен контрол на всички места, на които има събиране на големи групи от хора, и обществени места, където трябва да се спазват мерките: търговски обекти, молове, дискотеки, нощни клубове”, поясни Ангелов.

avatar