Доц. Мангъров: Тестването е безсмислено,вирусът ще премине през всички хора

Доц. Мангъров: Тестването е безсмислено,вирусът ще премине през всички хора

СПОДЕЛИ

„Тестването е абсолютно безсмислено, това е само трошене на пари, заяви в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Детското отделение в Инфекциозна болница. Той направи коментар по повод това, че водещият от БНТ Георги Любенов се оказа с коронавирус, а преди дни доц. Мангъров беше гост в предаването му.

Ние в Инфекциозна болница контактуваме всеки ден с хора, които имат симптоми, значителна част от тях се оказват заразени и това означава, че непрекъснато трябва да се тестваме, това е абсурдно„, категоричен е доц. Мангъров.

„Системата на отчитане на случаите е крайно манипулативна, защото не се съобщава колко нови хора са изследвани, колко от тях са положителни и ако тези данни не се представят коректно, ние само се плашим“, обясни още той.

По думите му, всички ще се заразим с коронавирус, но много малко се разболяват и проявяват симптоми на опасното заболяване.

Относно новия рекорд на отчетени случаи на коронавирус за последното денонощие, той заяви, че това са само заразени, а не болни хора.

Вижте цялото интервю с доц. Атанас Мангъров по БНТ:

avatar