Приморско смая туристите с оперен спектакъл сред естествения декор на Бегликташ /СНИМКИ/

Приморско смая туристите с оперен спектакъл сред естествения декор на Бегликташ /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Стотици любители на оперното изкуство се събраха на Бегликташ край Приморско, за да станат свидетели на първия по рода си спектакъл. Бургаската опера, представи „Норма“ за пръв път на открито. Лиричната трагедия от Винченцо Белини остави без дъх гостите, а локацията на спектакъла допълни по изключителен начин цялостната картина. Постановката беше уникален шанс за среща с мистичната символика на свещеното място, в съчетание с художествените внушения на операта.

Снимки:Димитър Желев

На сцената под звездите – в културно-историческото пространство на древното тракийско светилище Бегликташ, в ролята на главната жрица на друидите  се превъплъти Йоана Железчева. В ролята на Адалджиза бе Даниела Дякова, а ролята на Полеоне бе поверена на тенорът на Държавна опера – Варна Валерий Георгиев.
Делян Славов представи достолепния образ на Оровезе- баща на Норма.

Под ръководството на диригентите Иван Кожухаров и Невена Михайлова и под вещата режисура на Дарина Бакърджиева, солистите, хористите и оркестъра на Държавна опера Бургас, представиха на публиката блестящо изпълнение. Събитието уважиха кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков,  народните представители Ивелина Василева, Диана Йорданова, Галя Василева, както и представители на Министерството на културата.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Опера Бургас с идеен проект за грандиозен арт фестивал на Бегликташ

[…] […]

trackback
НА МОРЕТО | Подкрепете Приморско за годишните награди в туризма

[…] […]