Полицейска хроника от Варна и региона- 5 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 5 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.
– На 04.12. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се ул. «Михаил Колони» във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е П.К. (24 г.) от гр. Мъглиж, известен на МВР и осъждан. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 28.11. т.г., в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Р.Р. (24 г.) от Дългопол, е установено, че в автомобила има две пакетчета с кристално вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с общо тегло 0,74 гр. и марихуана с тегло 0,34 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Р.Р. е задържан за срок до 24 часа.

– На 26.11. т.г., в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на Б.А. (24 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,04 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Б.А. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 02.12. т.г., около 01:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на С.П. (41 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,16 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 04.12. т.г., около 18:10 часа, в гр. Варна, на ул. «Парашкев Стоянов», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» с водач Д.Д. (53 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец, пресичащ пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (33 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в комин;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Ученици и учители се включват в състезание за празника на Фуко във Варна - Bulpress.bg Recent comment authors
trackback
Ученици и учители се включват в състезание за празника на Фуко във Варна - Bulpress.bg

[…] СПОДЕЛИ Предишна новинаПолицейска хроника от Варна и региона- 5 декември […]