Полицейска хроника от Варна и региона – 22 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 22 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 21.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 20.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 27-годишен мъж, местен жител, известен на МВР и осъждан. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 26-годишна жена, е установено, че същата държи в себе си кутия, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,21 гр. . По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 21.07. т.г., в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, е установено, че В.Й. (26 г.) от гр. Варна, известна на МВР, извършва сексуални услуги срещу заплащане. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 20.07. т.г., около 14:45 часа, на бул. «Мария Луиза» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Евробус» на 60 г., при потегляне от спирка, блъска пешеходец, който се намира на пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (86 г.) получава контузии, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

– На 21.07. т.г., около 18:50 часа, на бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. 25-годишният водач на л.а. «Тойота», по време на движение, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил (49 г.), която получава контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. Характерни случаи:
 – Служители на ОД на МВР – Варна работят по досъдебно производство за убийство
   На 21.07. т.г., около 11:45 часа, е постъпил сигнал за тяло, намиращо се във водата в района на Първа буна. След изваждането му е установено, че тялото е на мъж на видима възраст 45-50 години. При извършения оглед са констатирани следи от насилствена смърт.
 По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа, продължават под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. 


IV. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в стърнище;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar