Полицейска хроника от Бургас и региона – 22 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 22 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, две други криминални престъпления и две ПТП. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са девет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 21.07.т.г. около 15.00 ч. в Обзор, служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка л.а. „Пежо Боксер“, с пловдивска регистрация, управляван от 38 годишен мъж от с. Браниполе. Установено е, че водачът шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1.98 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 21.07.т.г. около 16.10 ч. в Царево, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“, със софийска регистрация, управляван от 49 годишен софиянец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.89 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 21.07.т.г. около 15.35 ч. на пътя Приморско – Китен, водачът  на  лек автомобил „Тойота Аурис“, с ямболска регистрация – 43 годишен ямболия, предприема неправилна маневра „обратен завой“ на ляво, като навлиза в насрещната пътна лента и продължава към входа за Китен с посока на движение от Царево. В този момент водачът на мотоциклет „Ямаха“, с русенска регистрация – 49 годишен мъж от Бяла, обл. Русе предприема неправилна маневра „изпреварване“, вследствие на което се блъска в страничната лява част на лекия автомобил. От удара 49 годишния мотоциклетист и неговата 47 годишна спътничка и съпруга, също от Бяла, падат на пътното платно. Мотоциклетистът с фрактура на ребрата и левия крак, и контузия на белия дроб, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение „Реанимация“ на МБАЛ „Бургасмед“, а неговата съпруга – с диагноза „политравматизъм“, с опасност за живота, е настанена за лечение в отделение „Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас.

На 21.07.т.г. около 18.30 ч. на пътя Созопол – Черноморец, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в неподвижно препятствие, л.а. „Фолксваген Поло“, със софийска регистрация, управляван от 24 годишна софиянка, която с повърхностни наранявания в областта на лицето, е откарана в УМБАЛ – Бургас, прегледана и освободена за домашно лечение.

avatar