Полицейска хроника от Варна и региона- 22 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 22 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ОД на МВР – ВАРНА през денонощието на 21.11.2019г.

По-характерни случаи :

  • на 21.11.2019г. в Първо РУ се тъжи 16-годишен младеж от гр.Варна, че на същата дата около 22:00ч на ул. „Сава“ две неизвестни лица, след заплаха с нож, са му извършили грабеж на мъжка чантичка, съдържаща диоптрични очила, портмоне с лична карта и ученическа карта. Образувано е досъдебно производство.

           –  на 21.11.2019г. в Пето РУ се тъжи 66-годишен мъж от гр. Варна, че на същата дата между 17:55ч- 20:00ч неизвестно лице чрез взломяване на ПВЦ прозорец в имот, находящ се в местност „Траката“, е извършило кражба на сума от 100лв., златни накити и дебитна карта. По случая е образувано досъдебно производство.

            През денонощието са започнати 3 бързи полицейски производства :

           – срещу лицата Н.В. на 16 години от гр.Девня и М. Н. на 18 години от с. Михалич, за извършена кражба на два броя касетофони  и флаш памет от лек автомобил „Опел Корса“, паркиран пред частен дом на ул. „Илия Блъсков“в гр. Девня,. Извършителите са задържани за срок до 24ч.;

           – срещу Р.К. на 56 години от гр. Варна, за извършена кражба на таблет от заведение за бързо хранене на ул. „Уста Кольо Фичето“ в гр. Варна. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

ІІI. Разкрити са извършителите на 4 престъпления.

      – На 20.11. т.г., около 16:55 часа, в гр. Варна  на ул.“ Г.Живков“ е извършена  полицейска проверка на  л.а. „Тойота Айго“. От водачката Д.Ч. (37 г.) от гр. Варна са иззети  три полиетиленови пликчета, съдържащи прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с общо тегло 0,37гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура –Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

    ІV. Безопасност на движението :

          През денонощието на 21.11.2019г. са регистрирани три  ПТП с четирима пострадали без опасност за живота.

   V. Пожарна безопасност :

        Служители на РД ПБЗН-Варна са реагирали на   2 сигнала, единият от които е с  причинени преки материални загуби.

        Два са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar