Полицейска хроника от Бургас и региона- 22 ноември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 22 ноември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, един пожар и две ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 21.11.т.г . около  09.40 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено  съобщение от 21 годишна жена от с. Бата, общ. Поморие за това, че в района на Старата поща, чрез издърпване на портмонето й, довело до събарянето й на земята, е извършена кражба на парична сума. В резултат на работата по «горещи следи» е установена извършителката на деянието – това е 34 годишна бургазлийка от кв. «Победа», която е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21.11.т.г. около 10.00 ч. в Участък «Победа» към Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 69 годишен бургазлия, работещ като таксиметров шофьор за това, че малко по-рано на ул. «Крайна», му е ограбена сумата от около 20 лв. В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на грабежа – това е : 28 годишен ббургазлия от същия квартал, който е задържан за срок до 24 часа. Извършени са множество працесуално-следствени действия / разпити на свидетели и разпознаване/. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на грабежа на мобилен телефон „Айфон 8” заедно със слушалките към него, собственост на 14 годишен бургазлия, осъществен около 12.00 ч. на 20.11.т.г. в района на бл. 52 в к-с „Изгрев”, след заплаха – това са петима младежи на възраст между : 16 и 19 години. Констатирано е, че след грабежа 19 годишния бургазлия продал телефона за сумата от 70 лв. на друг 22 годишен мъж. Ограбените вещи са намерени и иззети. Извършени са множество процесуално-следствени действия/ сред които разпити на свидетели, разпознаване и др./. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Карнобат по отношение кражбата на моторна резачка на стойст окло 200 лв., собственост на 49 годишна жена от Карнобат, осъществена за времето от м. септември до момента от незаключена дървена постройка, разположена зад дома й на ул. «Арда», са установени извършителите на деянието – това са двама карнобатлии на 17 и 18 години, които направили пълни самопризнания. Откраднатата вещ е намерена и иззета / върната е на собственичката/.Рработата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

На 21.11.т.г. около 16.40 ч. до бензиностанция «Шел» на бул. «А.Г.Коджакафалията», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 69 годишен бургазлия, като констатирали, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация –2.24 промила. Водачът отказал да му бъде взета кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пожари :

На 21.11.т.г. около 22.30 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолсваген Туран», с бургаска регистрация, собственост на 68 годишен бургазлия, паркиран на паркинга до блок 47 в к-с «Славейков». Огънят е потушен от екип на «Пожарна безопасност и защита на населението» От инцидента автомобила е с частични изгаряния по товарния отсек и задната дясна част. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

ПТП :

На 21.11.т.г. около 08.50 ч. на пътя Айтос – Руен, км. 93 / района до бензиностанция «Орел»/, водачът на л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация – 57 годишен айтозлия / движещ се от Айтос към Руен/, поради движение без необходимата дистанция, застига и блъска намалящия скоростта си л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен бургазлия, след което се завърта и блъска движещия се в лентата за насрещно движение л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 85 годишен мъж от с. Ябълчево, общ. Руен. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Фолксваген Голф», който с фрактура на гръдната кост и травма на корема, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 21.11.т.г. около 19.50 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 195, водачът на л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация – 22 годишен варненец, поради движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка и в десен завой при спускане, г,би управлението над автомобила и нализайки в лентата за насрещно движение, удря насрещно движещия се автобус «Ивеко», с варненска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от Варна. От ПТП пострадал пътуващия в л.а. «Шкода» 22годишен мъж от Варна, който получил фрактура на ключицата на дясната ръка, но е без  опасност за живота.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 22 ноември Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 22 ноември

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 22 ноември […]