Полицейска хроника от Варна и региона – 21 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 21 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 20.05.2019 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през посочения период.
– На 20.05. т.г., е получен сигнал за кражба на съоръжения от нефункционираща оранжерия за отглеждане на зеленчуци, намираща се в землището на с. Близнаци. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Л.Л. (47 г.) от с. Старо Оряхово, неизвестен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от офис на частна фирма във Варна
На 15.05. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба на камера за видеонаблюдение от офис на частна фирма, намиращ се на ул. «Младежка». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Н.Ц. (25 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– 21-годишен мъж от Девня е заловен да си служи с неистински документ за правоспособност
На 15.05. т.г., около 12:20 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач М.Б. (21 г.) от Белослав, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверката мъжът е представил СУМПС по италиански образец. Направената експертиза и надлежни проверки са констатирали, че документът е неистински. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня.

– Разкрити са извършителите на кражба от обществена сграда в с. Сава
На 03.05. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба на метална касета, съдържаща печати и документи, сумата от 250 лв. и електронен подпис, от обществена сграда в с. Сава. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са К.К. (25 г.) и И.К. (22 г.), двамата от Дългопол, известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения.

– Разкрити са извършителите на кражба от верижен трактор в с. Нова Шипка
През месец февруари е образувано досъдебно производство за кражбата на 150 л гориво и два акумулатора от верижен трактор, намиращ се на територията на пясъчна кариера в с. Нова Шипка. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.Ц. (32 г.) от с. Гроздьово и М.В. (25 г.) от с. Нова Шипка, двамата известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 20.05. т.г., около 23:30 часа, непосредствено след извършена кражба на музикален плеър и флаш памет, слънчеви очила и други лични вещи от л.а. «БМВ», паркиран на ул. «Патриарх Евтимий», е задържан С.Д. (24 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:
На 20.05. т.г., около 20:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в къща, намираща се в с. Гроздьово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталация. Унищожени са електрически кабели, опушени са греди.

На 21.05. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е един контейнер за смет.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в отпадъци;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника Бургас и региона- 21 май

avatar