Полицейска хроника Бургас и региона- 21 май

Полицейска хроника Бургас и региона- 21 май

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби, един пожар и четири ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са девет престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец по отношение кражбата на захранващо устройство – UPS, осъществена от таванското помещение на общежитие в Средец, е установен извършителя на деянието – това е 17 годишен младеж от Средец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.05.т.г. около 15.30 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за кражба на термограф, осъществена за времето от 17.5.т.г. до 20.05.т.г. от хладилно полуремарке, паркирано на територията на «СОМАТ». В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 46 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 31 годишен бургазлия, разположен в к-с «НХК-25», като намерили и иззели множество глави от съцветия с марихуана с общ грамаж около 20 грама, две пликчета с жълтеникаво кристалобразно вещество / метамфетамин/ с тегло около 12 гр. и електронна везна. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПОЖАРИ :
На 20.05.т.г. около 05.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пожар в адвокатска кантора, разположена на несебърската улица «Отец Паисий». При извършения оглед не са открити следи от умишлен палеж. Констатирано е, че пожара възникнал в самото помещение, като има обгаряния само по поставените офис-щори. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Несебър.

ПТП :
На 20.05.т.г. около 08.05 ч. на кръстовището на улиците «Димитър Димов» и «Копривщица», л.а. «Тойота Айго», с бургаска регистрация, собственост на «Хепи Бебе» ЕООД, управляван от 20 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с характера и интензивността на движението скорост блъска завиващия на ляво л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен бургазлия. От ПТП леко пострадал 20 годишния водач, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с диагноза «контузия на главата».

На 20.05.т.г. около 09.00 ч. на паркинга на болница «Лайф Хоспитал» в к-с «Изгрев», л.а. «Шкода Октавия», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен бургазлия при движение на заден ход блъска 53 годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

На 20.05.т.г. около 17.29 ч. на кръговото кръстовище на улиците «Транспортна» и «Стефан Стамболов», възниква ПТП между : л.а. «Пежо 508», с бургаска регистрация, управляван от 34 годишен бургазлия и л.а. «Митцубиши Спейстар», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишен бургазлия. От ПТП пострадал пътуващ в л.а. «Митцубиши» 78 годишен бургазлия, който с травма на главата, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Причини за ПТП : водачът на л.а. «Пежо» не спира на пътен знак «СТОП», като отнема предимството и на движещия се по пътя с предимство в кръговото кръстовище л.а. «Митцубиши», блъскайки го странично.

На 20.05.т.г. около 22.25 ч. на кръговото кръстовище на улиците «Стефан Стамболов» и «Никола Петков», настъпва ПТП между л.а. «Фолксваген Шаран», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишен бургазлия и л.а. «Хонда Сивик», с бургаска регистрация, управляван от 23 годишна поморийка. От ПТП пострадала пътуващата в л.а. «Фолксваген» 41 годишна бургазлийка, която с травма на глава, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение. Причини за ПТП водачът на л.а. «Фолксваген» не спира на пътен занк «СТОП» и допуска пътен инцидент с движещия се по път с предимство в кръговото кръстовище л.а. «Хонда».

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона – 21 май

[…] Полицейска хроника Бургас и региона- 21 май […]