Полицейска хроника от Варна и региона- 20 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 20 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 19.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през посочения период.

– На 19.02. т.г., около 10:10 часа, до с. Езерово, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Ивеко» с водач Р.А. (54 г.) от с. Казашко, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.02. т.г., е получен сигнал за кражба на портмоне от връхна дреха, оставена без надзор, в магазин за дрехи втора употреба, намиращ се на ул. «Св. Св. Кирил и Методий». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е И.Й. (27 г.) от Силистра, неизвестна на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин за хранителни стоки
  На 22.01. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Батак» във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е М.Д. (30 г.), местна жителка, известна на МВР и осъждана. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура в града. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 18.02. т.г., около 21:30 часа, при извършване на полицейска проверка на А.И. (19 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,10 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.И. е задържан за срок до 24 часа.

– На 17.02. т.г., около 01:15 часа, при извършване на полицейска проверка на Х.И. (21 г.) от с. Бенковски, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,08 гр. и марихуана с тегло 0,80 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Х.И. е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.02. т.г., около 11:10 часа, при извършване на полицейска проверка на И.А. (23 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,22 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.А. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 19.02. т.г., около 02:10 часа, на Аспарухов мост, е възникнало ПТП. 57-годишният водач на л.а. «Фолксваген» Д.Д. от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в бетонна ограда. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на ляво коляно, три ребра и контузия на глава, прегледан е и настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в метален контейнер;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar