Полицейска хроника от Бургас и региона – 20 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 20 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби и едно ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са девет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

           В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Камено по отношение кражбата на медни електрически проводници, осъществена на 07.02.т.г. от територията на Захарния завод в Камено, са установени извършителите на деянието – това са двама криминално проявени на възраст 17 и 46 години, и двамата от с. Свобода, общ. Камено. Задържаните направили пълни самопризнания. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление – Камено.

На 19.02.т.г. около 10.40 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за кражба на акумулатор на стойност 100 лв. от т.а. «Фиат Стило», с бургаска регистрация, собственост на 41 годишен мъж от Царево, осъществена на 18/19.02.т.г. от авто-сервиза му, разположен в Царево. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са двама младежи / 16 годишен от Попово и 18 годишен криминално проявен от Царево/, които направили пълни самопризнания и върнали откраднатия акумулатор. 18 годишния младеж от Царево е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Средец установили извършителя на кражбата на оградна мрежа, осъществена на 14.01.т.г. от гаражно място, разположено на ул. «Военни блокове» в Средец, собственост на 59 годишен мъж от Средец – това е 20 годишен младеж от Средец, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 19.02.т.г. около 11.00 ч. на пътя Созопол – Бургас, в близост до Черноморец, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка лек автомобил «БМВ 530», с руска регистрация, управляван от 31 годишен продължително пребиваващ в Созопол руски гражданин, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични или упойващи вещества / канабис/. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Извършено е претърсване в обитавания от руснака апартамент, като са намерени и иззети шест саморъчно свити цигари със суха зелена тревна маса / марихуана/. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП :

На 19.02.т.г. около 17.45 ч. на бургаската улица «Димитър Димов» до болница «Лайф Хоспитал», неустановено до момента моторно превозно средство блъска неправилно преминаващ през пътното платно от болницата към Атанасовско езеро 74 годишен велосипедист от бургаския комплекс «Изгрев». От ПТП пострадал велосипедистът, който с фрактура на таза, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и настанен в отделение «Ортопедия». По случая е образувано досъдебно производство.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 20 февруари Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 20 февруари

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона – 20 февруари […]