Полицейска хроника от Варна и региона- 14 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 14 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 7 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през посочения период.

– Разкрити са две кражби на портфейли с пари, оставени в съблекалнята на читалище във Варна
  На 07.01. т.г., са постъпили два сигнала за кражби на портфейли с пари и документи, оставени в съблекалня в читалище във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.И. (19 г.) от с. Тополи, неизвестен на МВР. По случаите има образувани преписки, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. И.И. е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин за хранителни стоки във Варна
  През месец септември 2019 г. е образувано досъдебно производство за кражба на сумата от 4010 лв. от офис на фирма, намиращ се в хотел в к.к. Св. Св. Константин и Елена. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Н.М. (26 г.) от Хасково, неизвестен на МВР. Материалите са докладвани на прокурор от районна прокуратура – Варна.

– На 08.01. т.г., около 20:10 часа, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момиче от Варна, е установено, че същото държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,19 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.

– На 04.01. т.г., при извършване на полицейска проверка на В.В. (22 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,36 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. В.В. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 09.01. т.г., при извършване на полицейска проверка на К.А. (22 г.) от с. Болярци, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,56 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.01. т.г., в ЗО – Разделна, при извършване на проверка от страна на надзирател на лишения от свобода М.К. (40 г.) от с. Величково, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 2,08 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

ПТП:
– На 13.01. т.г., около 09:15 часа, на пътя Бургас – Варна, е възникнало ПТП. Водачката на л.а.  «Рено» Д.М. (54 г.) от Бяла, по време на движение, поради несъобразена с пътните условия, губи контрол над МПС, излиза от пътното платно и навлиза в гориста местност. Вследствие на инцидента жената получава контузии и поради съмнения за фрактура на прешлен е настанена за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 13.01. т.г., около 16:35 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Киа», намиращ се в гр. Варна, на спирка на ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е възникнала техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек.

На 13.01. т.г., е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожен е 1 бр. контейнер.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци и в контейнери за смет, в комини;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar