Полицейска хроника от Варна – 12 февруари

Полицейска хроника от Варна – 12 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.02.2019 г.

 Разкрити престъпления:

– На 11.02. т.г., около 13:05 часа, на пътя от с. Кичево за гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач А.Г. (29 г.) от Варна, известен на МВР, е установно, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. В автомобила са намерени и иззети пакетче с бяло прахообразно вещество и угарка от саморъчно свита цигара със марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

– На 10.02. т.г., около 21:30 часа, в с. Добротич, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» и намиращите се в непосредствена близост С.А. (25 г.) от с. Михалич, Р.Р. (23 г.) и непълнолетно момче от с. Доброплодно, е установено, че автомобилът е с поставени регистрационни табели, обявени за издирване. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

– На 09.02. т.г., около 11:40 часа, на ул. «Цар Симеон I», при извършване на полицейска проверка на И.М. (31 г.) от Варна, известен на МВР, е установно, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,14 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.02. т.г., около 11:40 часа, на ул. «Цар Симеон I», при извършване на полицейска проверка на А.И. (22 г.) от Варна, известен на МВР, е установно, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,52 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 11.02. т.г., около 09:30 часа, на бул. «Съборни», е възникнал инцидент. В автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес» с водач Н.Г. (60 г.) от Варна, по време на движение и рязка употреба на спирачки, пътничка (78 г.) пада на пода. Вследствие на инцидента жената е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение.

 По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 11.02. т.г., около 15:00 часа, е получен сигнал за пожар във филтър за обиране на прагхови частици, намиращ се в завод в гр. Провадия. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Няма пострадали хора. Увреден е филтърът.

На 11.02. т.г., около 18:15 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на «Георги Димитров» в гр. Дългопол. Причината за инцидента енеправилно ползване на нагревателен уред – електрическо одеяло. Няма пострадали хора. Увредени са мебели, климатик и прозорци, опушени са 40 кв. м стени.

На 11.02. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Причината за инцидента се изясняват. Унищожен е един контейнер за смет.

– 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в стърнище, в отпадъци и в контейнери за отпадъци, в комини;

– Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

Коментари

avatar