Полицейска хроника от Бургас и региона-30 януари

Полицейска хроника от Бургас и региона-30 януари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и две други криминални деяния. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са девет престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 22.01.т.г. до 29.01.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 385 МПС и 533 лица. Съставени са общо 77 акта, от които: 1 акт за шофиране на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 2 акта за шофиране на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 6 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 7 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 44 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 16 акта. Наложените глоби по фиш са 176.

Служители от Второ Районно управление – Бургас установили извършителя на взломната кражба на : сумата от 200 лв., мобилен телефон, преносим компютър и газов пистолет, собственост на 27 годишен бургазлия, осъществена на 23/24.01.т.г. от дома му, рзаположен в бл. 92 в ж.к. «Братя Миладинови» – това е 21 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Средец, който направил пълни самопризнания. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 29.09.т.г. в Камено служители от Районно управление – Камено спрели за проверка лек автомобил «Фиат Мареа», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен мъж от Камено, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.99 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Жена с джип мина през крака на полицай в Бургас

avatar