Откриха Академия за бизнес дами в Бургас /СНИМКИ/

Откриха Академия за бизнес дами в Бургас /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ
Херо Мустафа откри в Бургас Американска бизнес академия за дами

Американският посланик Херо Мустафа откри в Бургас пилотна за страната Американска бизнес академия за дами.

Събитието се състоя в Медицинския факултет на Университета “Проф. д-р Асен Златаров”.Американска бизнес академия за дами е пилотна за страната и е част от  новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена  от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това, къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.

На церемонията по откриването на Академията присъства кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов, както и ректорът на Университета – проф. Магдалена Миткова.

35 дами ще преминат лекции и практически занимания, ще разработят свои бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат подпомогнати с 10 000 долара, информира Мустафа.

Американска Бизнес Академия за Дами – Бургас

Вярваме във вас, момичета! Нямаме търпение да ви видим още по-успешни!

Gepostet von Американска бизнес академия за дами am Freitag, 2. Oktober 2020

Голяма привилегия е, че тази перспективна и амбициозна академия стартира именно тук, в Бургас. Има един човек, който е виновник за това, и на когото трябва да благодарим. Това е посланик Херо Мустафа. Без нейното участие нямаше как Бургас да се включи активно в тази мрежа. За да надградим тази наша амбиция, ние искаме да заявим, че сме готови да кандидатстваме на по-голям форум. По този начин ще рекламираме региона и града”, каза кметът Димитър Николов.  Той допълни, че Община Бургас ще се включи във финансирането на бизнес проектите на участничките в академията.


Радвам се, че съм тук в този чудесен град Бургас за стартиране на американска бизнес академия за дами. Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на дамите, които участват в него”, заяви посланикът. Благодаря Ви за всичко, което сте направили за този университет и този град”, се обърна към кметът Николов Н.Пр. Херо Мустафа.“Решихме да започне тази инициатива в Бургас заради силния дух на Бургас и духа на предприемачеството, който смятам, че живее тук в Бургас”, допълни дипломатът.

След проведена информационна кампания и конкурс са избрани 35 дами от Област Бургас, които в продължение на три месеца ще се обучават присъствено.

Още една група момичета ще изкарат курса онлайн.
На финала, който се очаква да е през януари 2021, ще бъдат финансово наградени два или три от бизнес проектите на студентите.

avatar