Опасен циклон приближава Гърция,очакват се валежи до 180 л/кв.м

Опасен циклон приближава Гърция,очакват се валежи до 180 л/кв.м

СПОДЕЛИ

Силна буря е възможно да премине през Южна Гърция в следващите дни. Засега явлението се развива в Йонийско море между остров Сицилия и полуостров Пелопонес.

Очаква се циклонът да връхлети Южна Гърция с ветрове над 150 километра в час и проливни валежи, които за 48 часа ще надхвърлят 180 литра на квадратен метър.

Възможно е бурята да засегне Гърция в четвъртък, според метеоролога Клеархос Марусакис.

Коментар на метеоролога Клеархос Марусакис по гръцкия канал TVOPEN

Какво пише метеорологът във facebook:

„Впечатляващи са данните от прогнозата на нашите модели на буря, която се вихри в морската зона на Южна Италия от дни.Възможно е да придобие тропически характеристики през следващите няколко дни.

Средиземноморските циклони, международно известни като Medicanes (от думите Средиземноморие и урагани ) са сравнително рядко явление, което се случва веднъж или два пъти годишно. Те имат много общо с тропическите циклони, тъй като бурни ветрове се вихрят около „окото“, придружени от проливни дъждове . Явлението, макар да изглежда като ураган по американски стил, не може да се характеризира с това определение, тъй като водите на Средиземно море не позволяват образуването на такива .

Във видеоклиповете можете да гледате прогнозираната еволюция на създаването на средиземноморския циклон, който ще се приближи до страната ни в четвъртък ,пише метеоролога Клеархос Марусакис .

Gepostet von Klearhos Marousakis am Mittwoch, 16. September 2020

Gepostet von Klearhos Marousakis am Mittwoch, 16. September 2020

Attention for Greece Tropical Storm Ianos moving to Greece… more info tomorrow with video…Photo via Cyclone Tracking

Gepostet von Cyclone Of Rhodes am Mittwoch, 16. September 2020


avatar