МВР получи ново оборудване /СНИМКИ/

МВР получи ново оборудване /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Ново техническо оборудване получиха областните дирекции на МВР в страната, както и подразделенията на Жандармерията. Сред новата техника е робот от най-ново поколение, който служи за обезвреждане на бомби и разрязване на автомобили при тежки катастрофи.

Министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на церемонията, поздрави министъра и ръководството на МВР за грижата към служителите, които изпълняват рисковани функции. Той не скри радостта си, че СОБТ вече разполага с най-добрия робот за обезвреждане, с който разполагат аналогичните служби в европейските държави.

Изключително съм удовлетворен от това, че можем да оборудваме СОБТ и всички звена по областни дирекции, които ежедневно извършват високорискови операции, свързани с обезвреждане на опасни престъпници и провеждане на специализирани полицейски операции с висок риск срещу организираната и тежка престъпност. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Вътрешният министър уточни, че ще бъдат раздадени над 1 400 бронежилетки, предстои да бъдат закупени още такива, за да може да бъдат оборудвани и останалите служители от дирекция „Жандармерия“, които ежедневно са на терен и решават кризисни ситуации от различно естество.

В навечерието на празника на вътрешното министерство заявихме и от бюджета на МВР бяха отпуснати парични средства за закупуване на многозарядни пистолети марка „Глок“ и на противокуршумни жилетки, допълни директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски. Той посочи, че многозарядните пистолети са общо 140 и отговарят на стандартите на НАТО. Отпуснати са пари и за 50 противокуршумни каски, които са оборудвани в визьори. Освен това са закупени и 885 белезници, 890 кобури за пистолети, 730 бронежилетки.

Очаква се в най-скоро време автопаркът на МВР да бъде попълнен и с нови патрулни коли.

Средствата за новата техника са отпуснати от фонд “Вътрешна сигурност”.

avatar