Прокуратурата ще поиска постоянен арест за фермера, прегазил крадец

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за фермера, прегазил крадец

Източник: БНТ

СПОДЕЛИ

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска постоянна мярка задържане под стража за фермера, който прегази с автомобила си мъж, влязал да краде от имота му в село Болярино.

След инцидента от раните си загина осъжданият 14 пъти за кражби Петър Гаджанов. Шофьорът на автомобила – 60-годишният Димитракис Пирилис, който е от кипърски произход, бе арестуван за 72 часа.

Пред БНТ жената, с която задържаният фермер живее на семейни начала, заяви, че стопанството им многократно е било ограбвано от Гаджанов и негови близки. В събота срещу неделя са били откраднати поредните пет крави. Според Таня Тодорова кипърският фермер не е искал да прегази Гаджанов умишлено, както твърдят негови роднини от ромската махала на съседното село Белозем. Тодорова се притеснява от саморазправа, затова е наела и частна охрана за стопанството в Болярино.

В селото днес обстановката бе спокойна. Няма необходимост от извънредно полицейско присъствие, потвърдиха от кметството. Хората обаче твърдят, че тук кражбите са ежедневие и почти няма къща, която да не е била обект на посегателства.
Хора от ромската махала в Болярино заявиха, че не са притеснени от случилото се, но настояват за справедлива присъда за фермера, прегазил мъж.

Таня Тодорова, жена на арестувания фермер:С години наред има кражби по животните, от тези хора ли? – Да, от тези хора. Отиват, крадат. Взимат ги в затвора. Излежават си присъдата. Връщат се и пак отново крадат. – В селото има ли други кражби от същите хора? – Да, има. Цялото село реве, че има кражби.

avatar