Mercedes-Benz представи изцяло електрически автомобил /ВИДЕО и СНИМКИ/

Mercedes-Benz представи изцяло електрически автомобил /ВИДЕО и СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Mercedes-Benz е “създала” само един автомобил от семейството си от линията изцяло електрически превозни средства „EQ”, но компанията вече предефинира как ще изглежда бъдещето на тази гама с изцяло нов концептуален автомобил, показан на автомобилното изложение във Франкфурт.

Mercedes-Benz VISION EQS, IAA 2019

Новият концептуален модел, наречен “Vision EQS” подчертава „вълнуващия, футуристичен дизайн на EQ моделите от Mercedes-Benz“, според германския производител.

Нека първо обаче разгледаме да извадим спецификациите, тъй като те са най-ясното нещо за Vision EQS, въпреки че това е автомобил, който вероятно никога няма да влезе в производство.

Mercedes-Benz заяви, че има за цел да достигне до 700 километра проблег с батерия от 100kWh, която ще предложи мощност от „над 469 конски сили“.

Автомобилният производител твърди, че колата би била в състояние да вдигне от 0 до 100 километра в час за по-малко от 4,5 секунди, което е бързо, но със сигурност не е рекордно бързо.

Едно нещо, което е наистина интересно за “Vision EQS” от стратегическа гледна точка, е, че концепцията е проектирана около напълно променлива платформа за батерия-електрическо задвижване, която може да се използва в различни модели коли.

С други думи, Mercedes-Benz допълнително подхранва идеята, че разработва на модулна електрическа платформа, която да може да се адаптира към множество модели, подобно на това, което Volkswagen прави със своята MEB система.

Това теоретично може да помогне на Mercedes-Benz да спести пари, да пусне повече електрически автомобили на пазара по-бързо и да снабди някои от тези превозни средства с по-големи акумулаторни системи от тези в първия изцяло електрически автомобил на компанията “EQC”.

“Vision EQS” е концептуална кола с наистина уникален дизайн, започвайки от интериора, за който Mercedes-Benz казва, че „черпи вдъхновението си от света на луксозните яхти“, което не можем да оспорим въз основа на предоставените снимки.

Mercedes-Benz твърди, че е изпозвала устойчиви материали във “Vision EQS”, което е начин да се каже, че в този автомобил има много рециклирана пластмаса.

Интериорът е облицован с алтернатива на кожата, изработена от рециклирани пластмасови бутилки, докато облицовката на покрива е от висококачествен текстил, създаден от рециклирана пластмаса от океански отпадъци.

Вътре в самия интериор на “Vision EQS” има и „органично появяващи се дисплеи и прожекционни повърхности“, за които Mercedes-Benz твърди, че позволява на хората вътре да “се потопят изцяло в заобикалящата ги среда”.

Това звучи не много далеч от това, което производителят показа в модела “F01″5 – самоуправляващ се концептуален автомобил от 2015 г., който теоретично е проектиран така, че да създава илюзията, че пътниците се движат през каквато и да е среда.

За съжаление, Mercedes-Benz не предостави никакви изображения или допълнителна информация какво означава тази част от изживяването в “EQS”.

Автомобилът безспорно изглежда наистина луксозен, независимо от това дали фалшивата кожа е създадена от пластмаса или не, тъй като капаците на високоговорителите са оцветени в розово злато, а също така има и ароматизатор, който е затворен в декоративен държач приличащ на бижу.

Тези детайли, според Mercedes-Benz, помагат да се покаже изящната изработка и да утвърди модерния интериор на Vision EQS.

Компанията изглежда, че също използва EQS като платформа за реализиране на амбициите си да надхвърли преминаването към изцяло чиста електрическа енергия.

Производителят иска да закупи акумулаторни клетки, които не отделят въглероден диоксид при производството, което според него може да бъде постигнато чрез използване на енергия, генерирана от възобновяеми енергийни източници, плюс рециклиране.

Големите корпорации и особено автомобилните производители нямат най-добрите резултати, когато става въпрос за поставяне на околната среда на преден план, така че тази концепция ще даде шанс на Mercedes-Benz да удържи на думата си през следващите няколко години.

В този смисъл, Vision EQS, наистина е поглед в бъдещето и в това, което предстои от най-стария автомобилен производител в света.

avatar