Корнелия Нинова ще помага като санитар във ВМА

Корнелия Нинова ще помага като санитар във ВМА

СПОДЕЛИ
Корнелия Нинова /Снимка:Кадър БНТ

Председателят на БСП Крорнелия Нинова даде първо телевизионно интервю, след като пребори коронавируса.

След като вижда каква е ситуацията в болницата, лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение още на втория от лечението си.

33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност.

По думите й COVID-19 може да бъде победен, ако се създадат чисти болници и такива само за пациенти с коронавирус. Според нея трябва да се осигурят безплатни тестове за гражданите.

Пред БНТ Нинова разказа, че се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА. Поискала е да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

“Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест – главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила”, обясни Корнелия Нинова.

avatar