Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост

Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост

СПОДЕЛИ
Снимка: БГНЕС

“Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години след това да има много, много проблеми, а България го е правила това много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя.”

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който даде пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

Преди два дни Христо Иванов дебаркира, видимо с провокативна цел, носейки знаме. Приемаме, че е най-добронамерен. Не мога да го виня, всяка партия има право на избор. Отива в имот с охранители. Аз видях артисти – Томислав сега ми го показа, защото аз съм се карантинирал от новини. Иванов е посрещнат от охранители, но нищо не предполага тяхното действие. Един върви и носи знаме, а друг го бута до водата. Взема и хвърля знамето, а знае, че през цялото време го снима. Разбира се свършва сценката, качват се в колата и отиват къде? Да подкрепят президента. Какво прави Христо Иванов, подкрепя този, който пряко го е нападнал, този, който управлява НСО. А каза, че Борисов ще е отговорен. Защо?”, запита премиерът. 2018 г. Валеви Симеонов още е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган, посочи още Борисов.

Охрана сложихме и на Иво Прокопиев, когато дойдоха сигнали. Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата – държавния глава, председателя на парламента и премиера.

Вижте повече във видеото.

Gepostet von Boyko Borissov am Donnerstag, 9. Juli 2020

avatar