Полицейска хроника от Варна и региона – 10 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 10 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.07.2020 г

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.
– Разкрит е извършителят на две кражби на велосипеди, оставени пред обществени сгради във Варна
  В периода между 6 и 8 юли са регистрирани две кражби на велосипеди, които са били оставени пред обществени сгради във Варна. След проведени действия по разследване на случаите и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянията е мъж на 43 г. от Девня, добре известен на органите на реда и осъждан. По случаите има образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

– На 08.07. т.г., е получен сигнал за кражба на портмоне, оставено без надзор в медицинска лаборатория във Варна, съдържащо лични документи и сумата от 250 лв. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 42-годишен мъж от с. Куделин, известен на МВР и осъждан.
  Същият е установен като извършител на кражба на лични вещи и хранителни продукти от вилен имот в м-ст «Крушките», извършена през месец юни.
  По двата случая има образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

– На 09.07. т.г., около 15:30 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с 27-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, чиято регистрация е прекратена по служебен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа

– На 07.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» и намиращите се в него мъже – на 28 г. и на 31 г., двамата от Шумен, е установено, че пътникът държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 11,17 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 09.07. т.г., около 12:10 часа, в с. Калоян, при извършване на полицейска проверка на мотопед с 66-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което не са поставени регистрационни табели и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа

– На 08.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 40-годишен мъж, местен жител, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в газова бутилка;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar