Българин стана втори на Световното по кану-каяк

Българин стана втори на Световното по кану-каяк

СПОДЕЛИ

Ангел Кодинов спечели сребърния медал на 500 м кану от световното първенство, което се провежда в Сегед, Унгария.

21-годишният българин впечатли с представянето си във финала и си осигури място на почетната стълбичка, след като водеше почти до края. Във финалните метри беше изпреварен от Себастиан Брендел от Германия.

Трети завърши Олег Тарновски от Молдова.Кодинов завърши с време 1:54.49, на по-малко от секунда зад победителя.Българинът влезе във финала със седмо време в полуфиналите.

Тази дисциплина е неолимпийска.Това е най-големият успех в кариерата на българина. Преди по-малко от месец Кодинов спечели два бронзови медала на световното първенство до 23 години – на 200 и 1000 м.

През 2016 г. пловдивчанинът участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро и беше най-младият спортист в своята дисциплина и в българската делегация. Последният медал за България от световно първенство по кану-каяк спечели Станилия Стаменова.

Тя стана шампионка на 200 м кану на шампионата през 2015 г. в Италия. Българката триумфира в неолимпийска дисциплина. При мъжете Мирослав Кирчев спечели сребро през 2014 г. на 1000 м каяк.”

avatar