Полицейска хроника от Варна и региона – 10 октомври

Полицейска хроника от Варна и региона – 10 октомври

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.10.2019 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
Регистрирани са 2 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 09.10. т.г., около 05:30 часа, в гр. Варна, в заведение за хранене на бул. «Цар Освободител», М.Х. (45 г.) от с. Куманово е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в отправяне на непристойни жестове, обиди и псувни към служител на охранителна фирма, като е направил и опит за физическа саморазправа с него. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 100 лв. М.Х. е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.10. т.г., около 14:20 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на П.С. (18 г.), местен жител, известен на МВР. В момчето са намерени и иззети пет топчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 3,01 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.С. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 09.10. т.г., около 16:00 часа, в с. Чернево, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет с водач Р.А. (66 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.10. т.г., около 16:10 часа, е постъпил сигнал за това, че е извършена кражба на мобилен телефон от дамска чанта в магазин за дрехи в центъра на Варна. След незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установена и задържана извършителката – М.И. (38 г.) от Игнатиево. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 09.10. т.г., около 20:15 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач М.Д. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, на което е поставена неистинска задна регистрационна табела. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 07.10. т.г., около 11:15 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на И.К. (36 г.) от гр. Варна. В мъжа е намерено и иззето пакетче с кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин – 0,04 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 09.10. т.г., около 10:00 часа, на ул. «Оборище, е възникнало ПТП. 46-годишната водачка на л.а. «Мерцедес» Б.Ш. от Варна, по време на движение, преминава покрай пешеходка, която се движи по пътното платно, и преминава през лявото й стъпало. Вследствие на инцидента жената (51 г.) получава травма на пръст на крака, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 09.10. т.г., около 17:50 часа, на пътя от ж.к. «Аспарухово» за ж.к. «Галата», е възникнало ПТП. 28-годишната водачка на л.а. «Рено» Х.А. от Варна, по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща в канавка край пътя. Вследствие на инцидента жената и нейната дъщеря са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота. 


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 10.10. т.г., около 00:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в барака, намиращ се в с. Горен Чифлик. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са фургон и мебели.

– 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в забравено ядене;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar