Американски учени направиха ново изследване с цел да установят каква е вредата на бялото и червеното месо.
Както е известно от някоко години множество проучвания сочат, че употребата на червено месо увеличава сериозно риска от сърдечносъдови заболявания.
По тази причина специалистите от института към детската болница в Окланд, Калифорния са се опитали да разберат какво е влиянието на бялото месо в сравнение с червеното.
Данните от изследването сочат, че червеното и бялото месо еднакво повишават холестерола в кръвта.
Всички видове месо увеличават липопротеина с ниска плътност, наричан също „лош холестерол“ заради връзката му с повишения риск от развиване на атеросклероза.
Специалистите отбелязват, че зеленчуците, млечните продукти и варивата са най-подходящи за контрол на холестерола. /Zdrave.to