Ватерполистите на „Черноморец” станаха вицешампиони на България

Ватерполистите на „Черноморец” станаха вицешампиони на България

СПОДЕЛИ

Момчетата на треньора Петър Йонов спечелиха сребро. Те извоюваха вицешампионската титла за сезон 2017 в първенството за състезатели, родени 2003 г. и по-малки. Един гол не достигна на бургаския тим да триумфира със златото, след като в решителния двубой отстъпи с 6:9 от КПС „Варна“. Решаващо се оказа отстраняването от игра на лидера на „Черноморец“ Георги Митев във втората част, което даде възможност на варненци да задържат головата си преднина.
В първия финал в Бургас „акулите“ победиха същия съперник със 7:5. В държавното първенство двата отбора завършиха с равен актив от точки, но на първото място се изкачиха домакините.
На басейн „Приморски“ ватерполистите на „Черноморец“ записаха три победи и две загуби. Бургаските момчета бяха безапелационни срещу „Славия“ с 10:3, „Локомотив Н.Н.“ – 16:1 и „Ботев 2000“ – 13:3.
Така СКВТ „Черноморец“ закри сезона във водната топка с четири комплекта медали – два сребърни и два бронзови. Освен момчетата, вицешампиони на България станаха и децата. С бронзовите медали се окичиха юношите старша възраст и девойките. Отборът жени се класира на четвърто място, юношите младша възраст /р. 2001 г.+/ заеха пета позиция, а на шесто място завършиха мъжете.

avatar