Испания връща част от мерките след скок на заразени с коронавирус

Испания връща част от мерките след скок на заразени с коронавирус

СПОДЕЛИ
Снимка: AFP

Испанските власти продължават днес да връщат ограниченията на някои места в страната в опит да спрат появата на нови случаи на коронавирусната зараза, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

В областта Мурсия се затварят дискотеките и баровете без тераси, обяви областният управител Фернандо Лопес Мирас. Той добави, че се забраняват и събиранията на над 15 души. Дневните центрове за възрастни хора също се затварят. Ограничават се посещенията в някои старчески домове.

Подобна мярка през уикенда въведе и Страната на баските (Баска автономна област).

В петък правителството на Каталуния призова жителите на Барселона и на предградията на града да не излизат освен по неотложни причини. През уикенда мярката беше въведена и за други населени места в областта.

За миналата седмица в Испания бяха регистрирани 5700 нови случая на зараза срещу по-малко от 3000 случая през предходната седмица. Заради нарастващия брой заразени почти всички испански области, с изключение на Мадрид, затегнаха мярката за задължително носене на маски на обществени места. Съгласно новите разпоредби маските трябва да се носят дори и ако препоръчителната дистанция между хората може да се спази. В противен случай ще се налагат глоби.

avatar