Полицейска хроника от Варна и региона – 21 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 21 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 20.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 20.07. т.г., около 11:10 часа, на бул. «Осми Приморски полк», в района на заведение за бързо хранене, 25-годишен мъж е нанесъл лека телесна повреда на 23-годишен чужд гражданин, пребиваващ в България. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– На 20.07. т.г., около 13:00 часа, в с. Доброплодно, при извършване на полицейска проверка на мотопед «UVM» с непълнолетен водач от с. Чернево, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна.

– На 20.07. т.г., около 15:30 часа, в с. Юнак, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с 23-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, чиято регистрация е прекратена по служебен ред и същото не е регистрирано. Констатирано е също, че мъжът е неправоспособен. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

– На 19.07. т.г., около 11:50 часа, на ул. «Сан Стефано» във Варна, неизвестно лице е извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е отправяло псувни и обиди към граждани. На място е задържан 44-годишен мъж, известен на органите на реда. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 150 лв.

– На 19.07. т.г., е получен сигнал за кражба на портфейл със сумата от 450 лв. и мобилен телефон от частен дом във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е мъж на 23 г. от Ботевград, известен на органите на реда. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 20.07. т.г., в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с 35-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, като противозаконно си служи с официален документ, издаден на друг гражданин, с цел да заблуди длъжностно лице. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 20.07. т.г., в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с 30-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 20.07. т.г., в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с 66-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 38-годишен мъж, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,19 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 20.07. т.г., около 15:00 часа, на бул. «Сливница» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Инфинити» на 44 г., по време на движение назад, блъска пешеходка, която пресича пътното платно зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (61 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 20.07. т.г., около 16:55 часа, на бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. 42-годишната водачка на л.а. «Форд», по време на движение, при излизане от крайпътна територия, не пропуска и блъска л.а. «Фолксваген», който се движи по път с предимство. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил (39 г.), която получава комоцио, прегледана е и настанена за наблюдение в болнично заведение, без опасност за живота.

– На 20.07. т.г., около 17:20 часа, на пътя Варна – Добрич, е възникнало ПТП. 25-годишният водач на л.а. «Сеат», по време на движение, при излизане от крайпътна територия, не пропуска и блъска л.а. «Киа», който се движи по път с предимство. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил (32 г.), която получава контузии, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 20.07. т.г., около 22:30 часа, на кръгово кръстовище на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. 30-годишният водач на л.а. «Мазда», по време на движение, не контролира непрекъснато превозното средство, отклонява се и се блъска в стълб от уличното осветление. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автомобила (29 г.), която получава контузия на глава, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 21.07. т.г., около 03:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическа табло на ул. «Станчо Войнов» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожено е електрическото табло.

На 21.07. т.г., около 03:35 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Пежо», намиращ се на бул. «Христо Смирненски». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожен е целият автомобил.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в стърнище;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar