4 нови случая на Covid-19 в Бургас, общо в страната станаха 379

4 нови случая на Covid-19 в Бургас, общо в страната станаха 379

СПОДЕЛИ

25 новия случая на COVID – 19 за изминалото денонощието у нас.

Сред тях положителна проба е дал и пациент от Силистра и областта се присъединява към заразените с коронавирус. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Освен в Силистра, има един заразен в София и общо за деня стават трима, във Варна има трима мъже – на 57г., 34 г. и 30 г., в Силистра са двама – семейство на 70 г., в Шумен – един мъж на 62 г..

В Бургас са четирима.Единият от тях е настанен в Инфекциозно отделение на УМБАЛ – Бургас. Касае се за 52-годишен мъж от Сунгурларска община, който се  е върнал на 18 март от Франция. Имал е 3 контактни лица, които са поставени под домашна карантина.

Вторият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29 март от Англия. Прегледана е била в английска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит. При завръщането си в Бургас симптоматиката й е продължила. Изследвана е в бургаската лаборатория, където установяват наличието на вируса. Жената има две контактни лица – нейните родители. Те са под задължителна карантина.

Другите два случая са на две жени – лекар и нейната сестра, и двете от Поморие. Кацнали са на 17 март с полет от Турция. Имали са едно контактно лице, който е под карантина.

В Кюстендил също са четирима – двама мъже и две жени. В Кърджали има жена на 63 г, която е контактна, в Пловдив са трима – двама мъже на 56 г. и 34 г. и жена на 37 г. , в Стара Загора – мъж на 81 г.

Общият брой на заразените у нас е 379. 57% от заразените лица са мъже, а  43% са жени. Средната възраст на заразени е 46 години. Най-младият пациент е на 3 години, а на 86 е най-възрастният. От заразените 113 са в болница, а 13 интубирани. Няма починали през денонощието, допълни ген.-майор Мутафчийски.

18 души от медицинския персонал са заразени. Общо изписани пък са 17 души.Те са с две отрицателни проби и се смятат за изчистен, обясни председателят на щаба.

avatar