Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 март

Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 март

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби и едно ПТП. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са осем престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на съвместните действия на служители от Пето и Първо Районни управления – Бургас са задържани двама криминално проявени и осъждани мъже / 28 годишен от Калофер и 41 годишен от Русе/, които за времето от 17.03.т.г. до 24.03.т.г. извършили общо шест взломни кражби на монети от кафе-машини, монтирани на територията, обслужвана от Първо, Второ, Пето и Четвърто Районно управления – Бургас и Районно управление – Карнобат. Същите са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 26.03.т.г. около 11.30 ч. в с. Дъскотна, общ. Руен служители от Районно управление – Руен спрели за проверка л.а. «Форд Фокус», с бургаска регистрация, управляван от 37 годишен мъж от с. Дъскотна, който отказал да бъде тестван за употреба на алкохо. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, като експертизата за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта установила – 3.22 промила. Работата по случая продължава.

ІІ. ПТП :

На 27.03.т.г. около 10.04 ч. на бургаския булевард «Демокрация» / на паркинг зад блок/, 39 годишен пешеходец от Шумен отваря шофьорската врата на потеглящ лек автомобил «Мерцедес С 350», със софийска регистрация, управляван от 27 годишна бургазлийка, но губи равновесие и пада на платното за движение. Пешеходецът с с охлузни рани по десния глезен и коляното, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

avatar