Звезда на арменската опера на варненска сцена

Звезда на арменската опера на варненска сцена

СПОДЕЛИ
Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е призът „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“.

Носителката на световния приз „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018-та“ Хасмик Харутюнян ще бъде звездата на предстоящи концерт във Варна, който е организиран по повод на 113-та годишнина от създаването на Общоарменския Благотворителен съюз „Парекордзаган“ .

Концертната оперна гала ще се състои утре 14 април /неделя/ от 18:00ч. на сцената на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“. Очакваме AGBU Chamber Orchestra Varna под палката на маестро Левон Манукян в колаборация от музиканти на България и Армения. В програмата ще чуем произведения на Франц Лехар, Луиджи Денца, Армен Тигранян, Франческо Сартори, Жан-Патрик Капдевиел, Хачатур Аветисян, Едгар Ованесян, Комитас.

Хасмик Харутюнян е родена в Мусалер, Армения. От ранна детска възраст започва занимания по музика и впоследствие завършва Консерваторията в Ереван. Талантлива и силно харизматична, Хасмик е една от големите надежди на класическата сцена. Оперната прима, представител на арменската музикална школа е носителка на престижни редица международни награди.

Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е призът „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“, връчен от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства. Към настоящия момент, сопраното е солистка на квартета Opera Viva и вокален педагог към Детски център за развитие „Шенгавит“.

Специални гости-изпълнители на предстоящия концерт са изявените музиканти Арис Кешишян – пиано, с изпълнение на Арно Бабаджанян, както и Симеон Пилибосян – тенор, Иво Нейчев – пиано, Даниел Желев – ударни инструменти.
Събитието се организира от Общоарменски Благотворителен Съюз “Парекордзаган” – Варна.

Коментари

avatar