Заведенията по морето искат да падне забраната за силна музика след 23...

Заведенията по морето искат да падне забраната за силна музика след 23 ч.

СПОДЕЛИ

Да отпадане на забраната за силна музика след 23 часа на открито поискаха от Българската асоциация на заведенията (БАЗ). След преговори с властта браншът успя да си издейства чрез Бойко Борисов намаляване на ДДС за ресторантските услуги на 9%, като мярката ще бъде изцяло в полза на бизнеса и няма да има намаление на цените за крайните потребители.

Идеята за новото предложение е по този начин да се подпомогне още повече ресторантьорският бизнес, а това до колко часа през нощта ще може да има силна музика да зависи от разстоянието между съответното заведение и наличието на жилищна кооперация, обясни пред Нова телевизия председателят на асоциацията Ричард Алибегов.

Ние се намираме в момента в извънредна епидемична обстановка и се изискват извънредни решения. Трябва да се вземат много спешни в областта на туризма. Едно такова, което ние предлагаме, е антикризисна преработка в Закона за шума, така че да могат нашите колеги по Черноморието да посрещат клиенти до по-късно. В момента и препоръките са да се седи повече на открито и смятаме, че това е една хубава крачка в тази насока“, посочи Алибегов.

Предложението на бранша е тази мярка да е в сила само за една година като антикризисна мярка. От няколко години се заговори за създаването на т.нар. парти зони по морето и зони за почивка. Тоест цели курорти или определени части от тях да са за почивка и такива, в които музиката може да е силна до сутринта. Решение за такава промяна в закона обаче все още не е взето.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Тъжна тъга Recent comment authors
Тъжна тъга
Гост
Тъжна тъга

Супер… Изгонете си и последните нормални туристи и чакайте английските пияндурници. Довършете и малкото останало от туризма. После с носталгия си спомняйте какви туристи имаше, тцтцтц, бреййй. Прост народ, алчни управници, съсипия