Засилено полицейско присъствие в цялата страна заради голямото пътуване

Засилено полицейско присъствие в цялата страна заради голямото пътуване

СПОДЕЛИ

„Пътна полиция“ започна акция по пътищата в цялата страна заради предстоящите три почивни дни. Операцията, която тече съвместно с жандармерията и охранителната полиция ще бъде на два етапа. При първия ще се подпомага и регулира движението по време на излизането от големите градове към курортите и обратно, а във втория ще се следи за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за използването на предпазни колани.

В края на работната седмица „Пътна полиция“ започна специализирана полицейска операция, която се провежда на територията на цялата страна. Поводът е „голямото пътуване“, което по традиция стартира в петъчния ден и е насочено към морските ни курорти.

В акцията освен „Пътна полиция“ ще се включат и екипи на охранителна полиция и жандармерията. Последните ще се слеят с трафика по време на най-натоварените дни и ще следят за нарушения на място, съобщиха още от силовото ведомство.Заради пандемията от Ковид-19 и противоепидемичните мерки от Пътна полиция уточниха, че движението на тежкотоварният трафик през почивните дни няма да бъде ограничавано.

avatar