Започва ветроходната регата Порт Бургас

Започва ветроходната регата Порт Бургас

СПОДЕЛИ
регата
Снимка:Go to Burgas

Прогноза за запазване на вятъра и през трите състезателни дни, обещава интересна надпревара между екипажите на над 25 яхти във ветроходната регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020”.

Във връзка с провеждащият се в Бургас “Spice Music Festival” и ограниченията в придвижването с автомобили в района на Пристанищен комплекс Бургас, Морска гара и района на ЯК “Порт Бургас”, организаторите на ветроходна регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп” 2020 информират за постигнати допълнителни споразумения с организатора на феста:

– всеки участник в регата ще разполага с гривна за преминаване пеш през територията на фестивала с цел напускане. Домакините предупреждават, че охраната на фестивала ще екскортира лица без пропуск, които не напуснат за продължителен период от време територията на събитието.

– автомобилите могат да се паркират на територията на яхт клуб “Порт Бургас” за целия преиод на регатата;

– движението на автомобили е допустимо за вход и изход между 0600 – 1500 часа всеки ден с издаден пропуск;

Опции за паркинг извън района на пристанищния комплекс:

– ще бъде отцепена най-дясната лента на ул. “Булаир”, която е в непосредствена близост до пристанището;

– Синя Зона в пристанищния район, зоната на Морска градина и хотел “Приморец”, както и в целия град, е безплатна през уикенда.

Регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020” е организирана от яхт клуб “Порт Бургас”, съвместно със ЗАД “БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”, Пристанище Бургас и Община Бургас.

Предварителна програма на регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп”:

8 август, събота
TBA     Иншорни/Офшорни гонки

9 август, неделя
TBA     Иншорни/Офшорни гонки
TBA     Церемония по закриване на регатата

avatar