Зам.-министърът на икономиката подаде оставка,проверяват го за злоупотреба с евросредства

Зам.-министърът на икономиката подаде оставка,проверяват го за злоупотреба с евросредства

СПОДЕЛИ
Върховната касационна прокуратура ще възложи и на НАП да извърши проверка.

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на МС. Оставката му е приета от премиера.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Проверката на прокуратурата е за предполагаема злоупотреба с европейски средства. Поводът са медийни публикации, в които се твърди, че Манолев е построил на свой парцел къща за гости, финансирана по проект по Програмата за развитие на селските райони. Сградата обаче била ползвана като частна вила.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | КПКОНПИ ще проверява Александър Манолев за конфликт на интереси

[…] […]