Заловиха убиеца от кв. Долно Езерово, познавали са се с жертвата от...

Заловиха убиеца от кв. Долно Езерово, познавали са се с жертвата от 10 години

СПОДЕЛИ

Разкрито е убийството на 33-годишния Петър Валериев, чийто труп бе открит на 18 ноември в землището на квартал “Долно Езерово” в Бургас. Младият мъж е разстрелян с автомат “Калашников” от свой познат, който е задържан. Това съобщиха на пресконференция в морския град избраният за главен прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР старши комисар Ивайло Иванов. 

Тялото на Валериев бе открито в храсти край железопътна линия от съпрузи, които подали сигнал на тел. 112 и обяснили, че са били на ловен излет в местността. Младият мъж бе с огнестрелни рани в гърдите. 

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров разкри, че задържаният е направил самопризнания, като е проведен следствен експеримент и е показал как е извършено убийството.

След разстрела на Петър Валериев, убиецът е скрил трупа, а оръжието от престъплението – автомат “Калашников” укрил добре в тръстики в езерото Вая. Бил е нает водолазен екип, който е претърсил цялото дъно преди автоматът да бъде открит.

По данни на разследващите жертвата и убиецът се познавали от около 10 години, работели в строителството в столицата. Двамата действали изключително конспиративно, без никакви комуникации по мобилни телефони. 

avatar