Заловиха мъж от Средец, поръчал убийството на бившата си приятелка

Заловиха мъж от Средец, поръчал убийството на бившата си приятелка

СПОДЕЛИ

Полицията в Бургас залови 34-годишен мъж от Средец с инициали А.К, който е поръчал убийството на бившата си приятелка на мъж от руенското село Дъскотна и е платил 2500 евро за извършването му.

На 19 февруари тази година наетият мъж е направил опит да взриви със самоделна бомба дома на млада жена в айтоското село Черноград. Бомбата се е взривила в двора, образувала е трийсетсантиметрова дупка, но пострадали няма. Извършителят също е задържан.

„При претърсване и обиск в жилището беше открита ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнепроводен шнур, палка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър”, заяви пред БГНЕС ст. комисар Радослав Сотиров- директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

„Вероятно ще е интересно за вас да узнаете и мотивите за извършването. Те най-общо могат да бъдат сведени до битови, а именно афектът на подбудителя от обтегнатите отношения с лице, с което в миналото е имало интимна връзка и от което има дете. Въпросният подбудител не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред в резултат на иск за установяване на бащинството. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща”, коментира окръжният прокурор Георги Чинев.

avatar