Забраниха на руски олигарх да влиза в България

Забраниха на руски олигарх да влиза в България

СПОДЕЛИ
Генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване от резерва Леонид Решетников и Константин Малофеев

Руският олигарх Константин Малофеев има забрана да влиза в България за срок от 10 г. Това съобщи от парламентарната тирбуна главният прокурор Сотир Цацаров. Той говори пред депутатите след като министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев дадоха информация по разкритията в разследването за шпионаж срещу председателя на движение “Русофили” Николай Малинов.

Вчера стана известно, че друг руски гражданин – пенсионираният разузнавач Леонид Решетников, е със същата ограничителна мярка.

Според прокуратурата лидерът на “Русофили” помагал на подсъдимия бивш мажоритарен собственик на филарилата КТБ да прехвърли активи за над половин милиард към руския бизнесмен. Самият Малинов днес разказа в телевизионно интервю, че само съдействал за телевизионен проект на базата на ТВ7.

В Министерския съвет премиерът Бойко Борисов коментира, че ситуацията му напомня “времето на Майкъл Чорни и Денис Ершов”. Премиерът има предвид действия на кабинета “Костов” срещу група руски граждани, осъществявали бизнес в България.

avatar