Второто най-голямо рали в Европа премина през Бургас

Второто най-голямо рали в Европа премина през Бургас

СПОДЕЛИ

Част от участниците в международното рали “За приятелство и мир Европа – Ориент” пристигнаха в Бургас. Градът е част от маршрута на автопохода, който стартира преди дни от Германия и ще завърши в Турция.

Два българо-турски екипа в състав Гергана Стоянова, Хасине Байрям, Тихомир Петров, Мустафа Ердал и Гочо Лимберов пристигнаха в морския град. В тях има и бургаско участие в лицето на Гергана Стоянова. Екипите бяха посрещнати пред модерния плувен комплекс Парк “Арена ОЗК” от консула на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, областния управител Вълчо Чолаков и кмета Димитър Николов.

Представители на държавната и местната власт, бургаски ученици и любители на моторните спортове приветстваха участниците в автошествието.

В рали “За приятелство и мир Европа – Ориент” участват 240 автомобила, като 12 от екипажите ще преминат през Бургас. Инициативата няма състезателен характер, а целта й е да сближава хората и да популяризира интересни туристически и исторически забележителности.

Днес преминаващите през Бургас участници в ралито ще стартират в 10:00 часа от Пантеона към следващата точка от своя маршрут. Бургаски рокери ще се присъединят към колоната и ще придружат колите до изхода на града.

Коментари

avatar