Времето през почивните дни / 21 -22 ноември/

Времето през почивните дни / 21 -22 ноември/

СПОДЕЛИ

Първи сняг за годината ще падне по високите полета и Предбалкана в събота. Това прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

В събота в Дунавската равнина се очаква валеж от дъжд, а в Предблакана – от сняг, но снежна покривка все още няма да се образува.
В Югоизточна България времето няма да бъде дъждово.

21.11.2020 г./Прогнозни карти:af.armf.bg

В събота от север ще прониква студен въздух. Облачността над страната ще е по-често значителна. Слаби превалявания от дъжд ще има на места в северозападните райони, а валежи от сняг ще има в Предбалкана и по високите полета. Видимостта ще бъде добра, сутринта в низини, котловини и около водни басейни ще бъде намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е от североизток-изток-югоизток, слаб до умерен, в Източна България – умерен и поривист. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

22.11.2020 г.

В неделя над страната ще е предимно слънчево. Видимостта ще е добра, преди пладне на отделни места в низини, котловини и около водни басейни намалена. Вятърът ще е слаб, локален. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

avatar