Времето през почивните дни 17 – 18 август

Времето през почивните дни 17 – 18 август

СПОДЕЛИ
Созопол/Снимка:На морето.бг

Студен атмосферен фронт ще ни разхлади за кратко през уикенда

В събота ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд ,на изолирани места придружен от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, от северозапад-север-североизток. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

17.08.2019 г./af.armf.bg

В неделя отново ще се затопли.Облачността над страната ще е незначителна, с временни увеличения около и след пладне, главно над източната половина от страната и планинските райони. Вятърът ще е слаб до умерен, от северозапад-север-североизток. Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, а максималните – между 27 и 32 градуса.

18.08.2019 г./af.armf.bg

През първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево, след обяд към вторник-сряда в низините ще бъде отново горещо (но не толкова горещо, както през изминалия период с температури до 38°-39°). Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°, с източен вятър по-ниски, до 27°-29°, ще остават по Черноморието.

В периода 23-27 август се повишава вероятността за превалявания, като на повече места ще са те към 25 август. Температурите ще се понижат, но ще се задържат около нормалните за месеца.

Към 28 август слабо ще се затопли, а и вероятността за валежи намалява. В самия край на месеца отново ще има условия за превалявания и понижение на температурите, което ще ги задържи около нормите.

Коментари

avatar