Времето през новата седмица 9-15 декември

Времето през новата седмица 9-15 декември

СПОДЕЛИ
Снимка:На морето.бг

Новата седмица ще започне със слънчево време, но от вторник се очакват нови валежи и застудяване. Дъждът в северните и западните райони на страната ще преминава в сняг .

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източната половина от страната и в районите на север от планините ще се усили. Облачността от запад ще се увеличава и вплътнява.

Във вторник ще завали дъжд. Със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и до вечерта дъждът във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще преминава в сняг.

В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Ще продължи да вали, в по-голямата част от страната – дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета – сняг.

В четвъртък вятърът ще отслабне, но ще остане предимно облачно, на места в равнините – и мъгливо. На отделни места все още ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд.

В петък над западната част от страната ще бъде предимно облачно, а в Източна България времето ще остане слънчево.

През почивните дни ще бъде предимно облачно . Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните – между 4° и 9°, по Черноморието – малко по-високи.

avatar